x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC UAV Arad

Vîrjoghe a semnat cu FCC UAV Arad!

24.03.2023

FCC UAV Arad și-a asigurat serviciile pivotului naționalei României de baschet feminin, Anamaria Vîrjoghe. Sportiva în vârstă de 23 de ani s-a alăturat, astăzi, lotului condus de Bogdan Bulj.

Vîrjoghe este unul dintre numele importante al baschetului feminin dâmbovițean al ultimilor ani. După prestații bune pentru CSM Târgoviște de la începutul carierei, aceasta a plecat peste ocean, în America, la Northwest Christian, de unde a fost transferată ulterior de Gonzaga University. Sezonul actual l-a petrecut în Grecia pentru GS Esperides Kalliotheas. Acolo, noua jucătoare a Aradului a strâns o medie de 10.5 puncte pe meci și 12 recuperări pentru o medie de 32.2 minute petrecute pe parchet.

Anamaria Vîrjoghe a evoluat alături de naționala condusă de Dan Calancea în campania de calificare la EuroBasket Women 2024. Cea mai bună prestație a avut-o în singura victorie (68-58) obținută de România în compania sportivelor din Islanda. Atunci, dâmbovițeanca a izbutit un double-double cu 21 de puncte și nu mai puțin de 17 recuperări.

Sportiva a oferit și primele declarații după semnarea contractului cu clubul nostru:

“Când am terminat în Grecia mi s-a părut că sezonul a fost prea scurt pentru mine și când am avut oportunitatea să aleg o echipă în România, Aradul mi s-a părut că este un candidat foarte bun la titlu. Pentru mine este o onoare, pot face antrenamente și pot juca încă o lună cu o echipă de top. Chiar vreau să ajut echipa cât pot de mult.

M-am uitat la foarte multe meciuri tot sezonul, am foarte multe coechipiere cu care am jucat la juniori în toate echipele din România. Primele 4, 5 echipe din România sunt chiar foarte ok: Sepsi, Arad, Constanța, Rapidul.”

Despre revenirea în campionatul românesc:

“A fost bună experiența în străinătate, cu foarte multă muncă, mai ales în Statele Unite. Când am venit înapoi în Europa am simțit schimbarea, pot să spun că este o diferență foarte mare între State și Europa. Nici în Grecia nivelul campionatului nu este cel mai ridicat, comparativ cu America.”

Descriere:

“Sunt ambițioasă în teren, vreau să ajut cât mai mult echipa, în apărare mai ales, vreau fiecare recuperare. Dacă mă vezi pe teren fac tot ce este posibil ca să-mi scot în evidență coechipierele.”

Bun venit la Arad, Anamaria!