x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet Arad

Victorie clară pentru Arad înainte de play-off, într-un meci jucat cu porțile închise

08.03.2020

FCC Baschet Arad a încheiat sezonul regulat din baschetul feminin românesc cu un succes clar. Arădencele s-au impus cu 78-56 în faţa Olimpiei CSU Braşov.

Partida s-a disputat fără spectatori, decizie luată de Grupul de suport tehnic constituit pe lângă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, împreună cu clubul nostru pentru a elimina orice risc de transmitere a coronavirusului COVID-19. A fost pentru prima dată în istorie când Sala Sporturilor “Victoria” din oraşul de pe Mureş a găzduit un eveniment sportiv cu porțile închise.

Jocul din această seară a semănat mai degrabă cu unul amical, în care absenţa suporterilor arădeni în tribune, dar şi lipsa mizei şi-au spus cuvântul. O dispută care nu a a mai putut influența ierarhia înainte de play-off, FCC-ul terminând sezonul regulat pe locul 3, în timp ce Braşovul a încheiat pe treapta a 5-a. Formaţia de sub Tâmpa a venit în oraşul nostru fără trei jucătoare de bază (Pesovic, Beadle şi Filip), în timp ce Manuel Rodriguez a oferit minute bune jucătoarelor care au evoluat mai puțin în ultimele dueluri. A fost o partidă fără istoric, echipa arădeană câştigând toate cele patru sferturi într-o atmosferă inedită, de liniște aproape totală.


În alte meciuri de duminică seara în Grupa A valorică: Universitatea Cluj - CSM Târgoviște 74-82 și Sepsi SIC Sf. Gheorghe -CSM Satu Mare 73-58. Pentru FCC Baschet Arad urmează primul tur de play-off. Primele două partide cu Clujul vor fi la Arad. Echipa noastră a făcut o solicitare la FRB pentru a se juca pe 11 și 13 martie, sala fiind ocupată cu alte evenimente, ulterior. Se joacă pe sistemul „cel mai bun din cinci partide."

FCC Baschet Arad – Olimpia CSU Brașov 78-56 (14-11, 17-11, 26-18, 21-16)

Formaţii şi marcatoare:

Arad: Ciotir 15 puncte, Fodor 12, Robinson 11, Mercea 9, Karakasevic 8, Webb 7, Hadzovic 6, Ardelean 6, Akathiotou 2, Bartok 2, Neagu și Pop.

Brașov: Zubac 18 puncte, Al Ash Hab 12, Armanu 11, Williams 10, Frîncu 3, David 1, Voica 1, Dumitru, Zubac şi Pasca.

Foto: Andreea Vlase