x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC UAV Arad

Vicecampioana României în sezonul 2023-2024

24.04.2024

FCC UAV Arad a urcat pe treapta a doua a podiumului în această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Fetele noastre au reușit să răstoarne calculele hârtiei și să se califice în finală, deși nu erau văzute printre primele două favorite. Au reușit o evoluție senzațională în penultimul act, în care au obținut două victorii cu reveniri pe terenul lui Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și au oprit dominația „alb-verzilor”, care au câștigat toate titlurile din 2016 încoace.

În finala cu CSM CSU Constanța, „galben-albastrele” au jucat curajos pe terenul echipei care câștiga Cupa României, dar lotul mult mai bine cotat și numeros al formației de la malul mării a făcut diferența și CSM CSU s-a impus cu 72-65 și 88-69 acasă.

Ne-am dorit să prelungim finala, dar în meciul trei nu am putut conta pe cea mai bună recuperatoare, Tereza Vitulova, iar absența ei s-a simțit sub panou. Fetele noastre au încercat să o suplinească, dar oboseala acumulată cu drumurile lungi și-a spus cuvântul și oaspetele s-au impus cu 71-56 într-o polivalentă arădeană plină, iar la final și-au adjudecat titlul cu 3-0 la general.

Mulțumim publicului nostru frumos, care a impresionat din nou cu atmosfera creată, dar și cu fair-play-ul arătat la final, când fanii noștri au rămas în sală să aplaude noua campioană! Mulțumim tuturor sponsorilor și partenerilor noștri, fără de care aceste realizări nu ar fi fost posibile.

Pentru echipa noastră a fost un sezon greu, în care a crescut pe parcurs și la final a obținut medaliile de argint. Sezonul vicecampioanei României a fost completat de câștigarea Cupei României de 3x3.