x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Universitatea Aurel Vlaicu alături de FCC Baschet Arad!

08.02.2021

De astăzi, baschetul feminin arădean prinde noi aripi şi perspective! După Primăria Arad şi FCC Environment, parteneri deja statornici şi tradiţionali ai sportului cu mingea la coş, clubul  „galben-albastru” a reuşit să îşi atragă de partea sa încă un partener serios şi viabil, de data asta din mediul universitar.

Universitatea Aurel Vlaicu și FCC Baschet Arad și-au unit, de azi, destinele, „mariajul” a fost oficiat în Sala Ferdinand a Primăriei Arad în cadrul unei conferințe de presă.

O parte din bugetul echipei de baschet feminin va fi asigurat de clubul universitar, care – la rândul său – e finanțat de Ministerul Educației și Cercetării. Pe de altă parte, tot Universitatea arădeană intenționează să-i cedeze pentru administrare clubului de baschet sala de sport „UAV – Mihai Botez”, unde – de altfel – se va monta și parchet în vitorul apropiat.

Urban: „Să avem rezultatele cu care suporterii noștri s-au obișnuit de vreo 25 de ani încoace”

Conducerea grupării baschetbalistice arădene primește o mare gură de oxigen prin asocierea cu UAV, cu atât mai mult cu cât, se știe, Primăria poate deconta anumite cheltuieli doar pe perioada în care e semnat contractul pentru finanțări nerambursabile cu Centrul Cultural Municipal. Adică undeva la 7-8 luni pe an. „Eu cred că este un moment istoric, pentru că de astăzi echipa noastră va avea un nou partener serios. Mă refer la Universitatea Aurel Vlaicu, prin Clubul Sportiv Universitatea Arad și, împreună cu firma privată FCC și, mai presus decât toate, Primăria Arad care ne susține de foarte mulți ani, sperăm ca echipa noastră să aibă rezultatele cuvenite. ” a punctat Marcel Urban, preşedintele grupării „galben-albastre”.

Bibarț: „Parteneriat benefic într-un an greu dificil al sportului și al Primăriei, ca sponsor”

Primarul Călin Bibarț susține că instituția pe care o conduce va rămâne alături de echipa de baschet, salutând – totodată – venirea UAV lângă club. „Mă bucură inițiativa Universității, prin Clubul Sportiv Universitar, de a prelua CS Baschet FCC Arad care – astfel – devine club universitar. Ceilalți doi parteneri rămân ca sponsori, finanțatori, adică Primăria Arad și compania FCC,” a transmis Călin Bibarț.

Lile: „Trebuie să avem echipă între primele trei locuri, poate chiar pe primul loc”

După echipa de rugby, care – la un moment dat – a ajuns până pe locul 2 la nivel național în urmă cu 15 ani, Universitatea Aurel Vlaicu se implică într-un alt proiect important în ceea ce privește sporturile de echipă.  „Cred că este un act de curaj al Clubului Sportiv Universitatea Aurel Vlaicu din Arad care s-a angajat să fie alături de echipa de baschet a orașului nostru. Trebuie să avem o echipă între primele trei locuri, chiar pe primul loc între echipele de baschet la nivel național”, a menționat rectorul UAV, dr. univ. Ramona Lile.

Mariș: „Responsabilitatea socială trebuie asumată”

FCC Environment a intrat în cel de-al cincilea an de susținere financiară a echipei de baschet feminin a Aradului. „Mă bucur că mă aflu astăzi aici alături de domnul primar, ca reprezentant al comunității arădene și de doamna rector. E un gest de aplaudat sosirea lângă echipă a Universității Aurel Vlaicu, responsabilitatea socială trebuie asumată. Asta am făcut și noi în 2016, prin parteneriatul creat cu echipa de baschet a Aradului împreună cu Primăria Arad”, a afirmat Emanuel Mariș, directorul FCC Environment Arad.

Şerban se bucură că acoperă “partea goală a paharului”

“Am avut o discuţie de vreo doi ani cu Marcel Urban şi iată că acum s-a ivit terenul propice pentru a acoperi acea parte goală a paharului, de a reuşi să îi ajutăm noi, Universitatea, în acea perioadă a anului când, datorită legislaţiei actuale, interveneau probleme financiare. Este un pas mare pentru noi şi o onoare să investim pentru Arad şi pentru sportul din acest oraş”, a punctat şi Ovidiu Șerban, preşedinte al CS Universitatea Arad.

De menționat ar mai fi că prin asocierea cu cealaltă universitate a Aradului, echipa de baschet feminin a cucerit două titluri de campioană a României și o Cupă a Europei Centrale.