x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Suntem în finala campionatului!

11.04.2022

O Polivalentă arădeană plină și frenetică le-a primit pe „galben-albastre”  pentru matchpointul semifinalei Ligii Naționale de Bacshet Feminin contra vicecampioanelor en-titre de la Satu Mare. Și după 95-93 și 77-73 la Satu Mare a urmat un 60-55 (17-13, 9-19, 19-13, 15-10).

Meciul din această seară a fost pur și simplu electrizant, intrându-se în ultimul sfert la egalitate de puncte. Doar că în fața unui public spumos, ca în vremurile bune, de glorie, ale ICIM-ului, Hadzovic și colegele sale nu le puteau ierta pentru a treia oară consecutiv pe elevele lui Lopez. 3-0 a fost scorul final al semifinalei FCC Bacshet UAV Arad – CSM Satu Mare și „galben-albastrele” o vor întâlni în ultimul act pe Sepsi Sfântu Gheorghe.

Hadzovic, Manea, Keys, Vitulova și Manea a fost primul „5” ales de Bogdan Bulj pentru confruntarea ce putea asigura calificarea în finală a arădencelor după 8 ani de zile. Așadar miza era enormă și asta s-a simțit și în evoluția celor două combatante. Brațele au cam tremurat pe aruncări și s-au marcat foarte puține puncte în primele 10 minute. Vaida a deschis tabela cu o aruncare din căciulă, dar Ardelean răspunde cu prima „triplă” a partidei. Au urmat încă două minute de eficiență pentru cele două formații, apoi apărările, dar și imprecizia la finalizare au „înghețat” puțin disputa. Vitulova a oprit „seceta” cu două puncte, după care Keys și -a trecut și ea în cont primele puncte de la distanță. 17-13, la finalul primului sfert.

CSM-ul, mai eficientă în sfertul doi

Tot extrema de peste Ocean a deschis „balul” în aceeași manieră după prima pauză mică, dar Kostowicz și Sotiriou  au ținut scorul strâns. Arădencele au ratat de prea multe ori din poziții excelente, iar Taylor a adus egalarea după 16 minute de joc: 21-21. Vitulova a punctat din nou într-un moment dificil, dar 1 minut mai târziu aceeași Taylor și-a dus formația în avantaj: 25-24. Bulj a cerut time-out, dar tot sătmărencele punctează și la reluare prin Ardelean și mai ales Biszak, de trei puncte. Manea mai reduce „daunele” înainte de pauza mare: 26-32!

Revenirea „galben-albastrelor”

Fosta jucătoare a Aradului, Marta Fodor a fost cea care a deschis lista marcatoarelor după pauză, iar gazdele păreau să aibă un munte de urcat. Primul pas l-a făcut Vaida, al doilea Keys (2 puncte cu liberă transformată), urmate de Vitulova, Akathiotou și din nou Keys: 37-36, în minutul 25. Apărarea amfitrioanelor a început să funcționeze și ea  spre mijlocul reprizei, dar nu și pe spre finalul ei, când Ardelean concretiza cu trei puncte revenirea la comandă a formației sale: 41-45. Andreona Keys, cu 4 „libere” transformate a fost cea care a scris concluzia sfertului trei: 45-45!

Final pe muchie de cuțit cu Vaida și Hadzovic, decisive!

Sfertul decisiv a început cu trei puncte ale oaspetelor, venite pe mâna lui Cucu, după care a marcat și Dzombeta, iar Bulj a cerut time-out la 45-50. Căpitanul Hadzovic a dat din nou semnalul revenirii, iar Keys a fost din nou impecabilă la „libere”. Conaționala Taylor a copiat-o și Satu Mare era în avantaj după 35 de minute de joc: 51-53. Au urmat ratări sub ambele panouri, dar Vaida, Akathiotou și Keys au fost purtate de minunatul public spre punctele ce o ducea pe FCC la 57-54 cu 110 de secunde înainte de final. Vaida a recuperat două baloane prețioase în „căciula” proprie, ba chiar a mai și marcat o „liberă”, iar sătmărencele au fost hipnotizate de „vulcanul” din Polivalenta de pe Mureș care sărbătoarea deja victoria. Când Hadzovic a mai înscris două puncte lucrurile erau deja limpezi. 60-55, rezultat final și  Aradul este din nou într-o finală de campionat național după o așteptare de 8 ani de zile.

Formații și marcatoare:

Arad:  Keys 24 (2×3), Hadzovic 10,  Vaida 9,  Akathiotou 7,  Vitulova 6 , Manea 4, Ghiţă, Mîrne-Nagy. Antrenor: Bogdan Bulj.

Satu Mare: Taylor 15, Kostowicz 10, Ardelean 8 (2×3), Cucu 7 (1×3), Dzombeta 6, Sotiriou 4, Biszak 3 (1×3), Fodor 2. Antrenor: Miguel Lopez