x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC UAV Arad

Succes scontat pentru arădence în restanţa cu Tg. Mureş!

15.12.2021

FCC Baschet UAV Arad a trecut cu brio examenul din restanţa cu BC Sirius Târgu Mureş. 74-54 a fost scorul final cu care s-au impus arădencele, care acumulează a 10-a victorie stagională în Liga Naţională.

O victorie cu atât mai importantă cu cât vine la patru zile distanţă de eşecul dureros suferit în Sepsi Arena. Elevele lui Jose Araujo şi-au învăţat lecţia după ultimele jocuri cu mari emoţii disputate în faţa unor formaţii mai slab cotate şi au câştigat o partidă controlată în mare măsură. Oasptele întâlnirii din Sala Sporturilor “Victoria” au avut un debut de joc ceva mai eficient, dar insuficent pentru a conta până la final în lupta cu FCC UAV-ul, care de altfel nici nu a putut conta pe principala marcatoare a sa din acest sezon, americanca Andreona Keys (motive medicale).

“Galben-albastrele” au avut o prestaţie bună în în ofensivă, cu procentaj net superior adversarului la aruncările de la semi-distanţă (56% faţă de doar 35% al mureşencelor), dar şi nu mai puţin de patru jucătoare care au marcat peste 10 puncte. Plus 24 de puncte a fost ecartul maxim din acest duel pentru Arad, care spre final a putut să mai şi odihnească din jucătoarele considerate titulare.

Din acest an ar mai fi de disputat o singură etapă din Liga Naţională, a 12-a, programată chiar înaintea Crăciunului, FCC UAV Arad având prima şansă în deplasarea din 23 decembrie, de pe terenul rivalei CSM Târgovişte.

FCC Baschet UAV Arad – BC Sirius Târgu Mures 74-54. Pe sferturi: 19-20, 22-12, 17-9 şi 16-13.

Marcatoare Arad: Akathiotou 15 puncte, Hadzovic 15, Ghiţă 13, Vitulova 12, Manea 8, Nagy 8 şi Vaţi 3.

Marcatoare Târgu Mureş: Sherrill 14 puncte, Solyom 11, Griffin 9, Allen 8, Badi 5, Czimbalmos 4 şi Chiş 3