x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet Arad

Succes clar în ultimul test al toamnei!

27.09.2019

FCC Baschet Arad şi-a încheiat cu o victorie seria meciurilor amicale disputate în perioada de pregătire din această pauză competiţională. Astăzi, la Belgrad, echipa antrenată de Dejan Mudresa şi Cristian Bondor şi-a ridicat moralul înaintea primului joc oficial din noul sezon cu un succes cu 65-54 în faţa formaţiei chineze, Shanghai Swordfis.

Pentru arădence, testul cu formația pregătită de selecționera Serbiei, Marina Maljkovic, a fost cel de-al şaselea susţinut în această toamnă, în total contabilizându-se trei victorii.

FCC Baschet Arad a început partida cu Adrienne Webb, Marta Fodor, Yanina Inkina, Jefimija Karakasevic şi Brankica Hadzovic, ultima fiind şi principala marcatoare a duelul din această seară. Și la acest meci antrenorul Dejan Mudresa nu a putut să o folosească pe Veatriki Akathiotou (accidentată).

Jocul amical cu formaţia din prima ligă a Chinei a fost unul controlat în mare parte de “galben-albastre,” care a câştigat trei din cele patru sferturi ale întâlnirii. Singurele emoţii pentru baschetbalistele Aradului au fost în a treia parte a jocului, când adversarele s-au apropiat periculos (47-50). Shanghai Swordfish a avut-o pe bancă pe Marina Maljkovic, selecționera care a dus Serbia spre titlul european în 2015 și bronz în acest an. Principala marcatoare de la chinezoaice a fost vedeta echipei, Jelena Dubljevic (17 puncte).

Marcatoare Arad:

Hadzovic 18 puncte, Fodor 15, Inkina 10, Karakasevic 8, Webb 5, Ciotir 5 şi Mercea 4. Au mai evoluat Ardelean, Pop, Neagu şi Bartok.

Arădencele revin mâine în ţară şi intră în linie dreaptă cu pregătirea pentru startul noului sezon din baschetul feminin românesc. FCC Baschet Arad debutează pe 9 octombrie, cu derby-ul de la Satu Mare.