x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

“Simona Halep” pierde la Arad! FCC-ul se impune în restanţa cu formația de la malul mării

14.02.2021

8 martie 2020 a fost data la care s-a jucat ultimul meci de baschet în Sala Sporturilor “Victoria” din oraşul de pe Mureş. Apoi, pandemia de coronavirus a blocat, pentru câteva luni bune, întreg sportul mondial.

Spre sfârşitul anului trecut s-au reluat jocurile în Liga Naţională, dar cu un sistem compitiţional diferit sub formă de turnee. FCC Baschet UAV Arad nu a avut ocazia, până astăzi, să evolueze pe propriul teren în actualul sezon. “Galben-albastrele” au întâlnit Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, într-un meci restanţă din luna ianuarie (echipa oaspete s-a confruntat cu mai multe cazuri de COVID 19 în cadrul lotului).

Trupa pregătită de Bogdan Bulj şi Cristian Bondor s-a impus cu 73-62, în faţa unei formaţii care a făcut schimbări importante la nivelul lotului, dar şi a băncii tehnice înaintea duelului de la Arad. Chiar dacă jocul s-a disputat fără spectatori, jucătoarele arădence au fost întâmpinate, la sosirea la sală, de câteva zeci de suporteri care au dorit să le încurajeze înainte de partida cu Phoenix. (Vezi o GALERIE FOTO cu momentul)

A fost o partidă plăcută ochiului, echilibrul dominând în primele 20 de minute. Totuşi, Constanţa a izbutit să obţină un avantaj fragil scor 38-35. A fost şi o pauză atipică pentru un meci jucat în Sala Sporturilor din oraşul nostru, ambele echipe au rămas pe teren (protocolul impus de FRB nu permite accesul la vestiare). Se pare că acest lucru a fost în avantajul arădencelor, care au făcut un sfert trei aproape perfect. Ofensiva FCC-ul a funcţionat la parametrii ridicaţi, iar cu Beadle şi Hadzovic la finalizare, “galben-albastrele” s-au desprins decisiv pe tabelă (62-53).

Ultimul sfert al întâlnirii nu a produs mari surprize, iar FCC Baschet UAV s-a impus la cea mai mare diferenţă de puncte înregistrată în cele 40 de minute, scor 73-62.

Marcatoare Arad: Beadle 18 puncte, Hadzovic 14, Fodor 12, Karakasevic 9, Ardelean 8, Armanu 6 şi Akathiotou 6.