x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Sf. Gheorghe - Arad, capul de afiş al etapei!

10.12.2021

Sâmbătă se desfășoară meciurile etapei a 10-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet feminin, ediția 2021/2022.

Primele patru clasate vor juca între ele, iar capul de afiş al rundei anunțându-se duelul dintre campioana în exercițiu a României, Sepsi SIC Sf. Gheorghe și liderul neînvins al ierarhiei la zi în actuala ediție de campionat, FCC Baschet UAV Arad.

Cu toate că în ultimele trei etape au fost destule emoţii, “galben-albastrele” câştigând greu la Agronomia şi de două ori cu Constanţa, cel mai mult a surprins plăcut însă victoria clară dintr-un alt derby, cu Satu Mare, 75-64, dovadă că arădencele se pot mobiliza la maxim şi mai ales pot oferi un nivel ridicat de joc, în meciuri cu miză importantă. De partea cealată, pentru Sepsi va fi ultimul meci pentru reprezentanta României în cupele europene înaintea startului playoff-ului în FIBA EuroCup Women. În întrecerea internă, trupa antrenată de Zoran Mikes are o singură înfrângere, în runda a doua când când a fost învinsă categoric de CSM din Satu Mare cu 78-56.

Elevele lui Jose Araujo şi Cristi Bondor vor încerca să rupă seria negativă de rezultate din ultimele sezoane, când exista o diferenţă importantă între cele două loturi. În ultimii nouă ani de zile, cele două combatante s-au întâlnit de 31 de ori. Covăsnencele au câștigat de 21 de ori, dintre care ultimele 18 jocuri la rând.

Înaintea meciurilor din acest final de săptămână, clasamentul este condus de FCC Baschet UAV Arad (9-0 bilanț), galben-albastrele fiind urmate de CSM Alexandria (7-2) respectiv CSM Satu Mare și Sepsi Sfântu Gheorghe (7-1).

Programul complet al etapei a 10-a este următorul:

CSM Alexandria - CSM Satu Mare, ora 14:00

Rapid București - Triumf Botoșani, ora 17:00

CSTBv CSU Olimpia Brașov - CS Universitatea Cluj-Napoca, ora 17:30

CSM Târgoviște - Agronomia București, ora 18:00

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe - FCC Baschet UAV Arad, ora 19:15

Toate meciurile sunt transmise în direct pe FRB TV (YouTube).

FOTO: Sepsi SIC