x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Semifinală încheiată în duelul Arad - Satu Mare

26.04.2021

Fără îndoială, FCC Baschet UAV Arad a făcut cel mai bun meci stagional în fața lui CSM Satu Mare, însă nu a fost sufiecient pentru o prelungire a semifinalei naționale la meciul cu numărul 4. „Galben-albastrele” au condus destule minute pe tabelă și au rămas în joc până spre jumătatea sferturului trei, pentru ca la final calculele hârtiei să fie respectate. A fost 61-77 (22-20, 13-19, 15-25, 11-13) pentru trupa din nordul țării, care merge în ultimul act alături de marea favorită la titlu, Sepsi Sfântu Gheorghe, care a trecut și ea fără probleme, cu 3-0, de Olimpia Brașov.

Arădencele au avut un start decis de partidă și chiar și-au pus în dificultate mult mai galonatele adversare. Branki Hadzovic a fost în mână la aruncările de la distanță și gazdele conduceau cu 11-4 în minutul 4 lu 15-8 două minute mai târziu. Vizitatoarele și-au mai revenit pe finalul sfertului, pe care l-au terminat, totuși, în dezavantaj 20-22.

A doua repriză mică a fost foarte săracă în puncte. În special arădencele au ratat exasperant de la distanță, mai ales prin Armanu sau Fodor, însă nici nu sătmărecenle nu au fost mai breze cu excepția MVP-ului lor, Claudia Cuic Pop. Cert este că la pauza mare lucrurile începeau să intre pe făgașul normal, cu avantaj pentru elevele lui Lopez: 39-35!

În sfertul trei deja nu a mai fost competiție între cele două formații. Satu Mare a defilat pe parchetul Polivalentei arădene, a valorificat aproape fiecare atac, în fața unei formații  care cedase total. Asigurându-și, practic, victoria și calificarea în finală, CSM-ul a mai slăbit ritmul în ultima repriză mică și după -28, -20, arădencele au pierdut la doar 16 puncte diferență meciul cu numărul trei al semifinalei.

Bulj: „Jucătoarele de la Satu Mare – mai experimentate, locul 3 – un obiectiv realizabil”

Așadar, finala rămâne un vis interzis FCC-ului, care va juca din nou pentru bronz în compania fetelor de la Olimpia Brașov. „Felicit jucătoarele din Satu Mare pentru victorie, au fost mai bune decât noi. Astăzi am făcut un joc bun, în special în primele două sferturi. Am avut multe situații ofensive, am avut energie, am stat bine în teren, am arătat a echipă. Din păcate, din sfertul trei defensiva a cedat și am ratat două-trei aruncări. Am făcut niște mingi cadou și ne-au taxat pe contraatac, au arătat că sunt mai experimentate decât noi. În ultima parte, sătmărencele au jucat mai bine defensiv, au fost superioare la toate capitolele. S-a văzut diferența dintre ele, mai experimentate, și ale naostre, mai tinere. Acum trebuie să ne refacem pentru următoarele partide. Într-adevăr, cu Brașovul avem amintiri frumoase, le-am învins de câteva ori, dar trebuie să uităm asta și să ne concentrăm pe ce va fi acum. Ele s-au mai întărit, nu mai sunt la fel, faptul că s-au calificat și ele în finala mică înseamnă că au valoare. Ne vom pregăti, ne vom bate  pentru locul 3, cred că este un obiectiv realizabil”, a declarat Bogdan Bulj, antrenorul Aradului, la finele semifinalei cu Satu Mare. Sursa: Sportarad.ro

Formații și marcatoare:

FCC Baschet UAV Arad: Poole 16, Hazdovic 13, Karakasevic 9, Beadle 8, Akhatiotou 6, Armanu 4, Fodor 3, Ardelean 2

CSM Satu Mare: Cuic-Pop 30, Bright 15, Solopova 12, Goss 12, Podar 5, Kilin 3