x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet Arad

Se putea mai mult: FCC Arad a pierdut finala Cupei, 67-80 cu Sf. Gheorghe

16.02.2020

FCC Baschet Arad a cedat, în această seară, ultimul act al Cupei României la baschet feminin, ediţia 2019-2020. Gazda turneului final, Sepsi Sf. Gheorghe, s-a impus cu 80-67. Pe sferturi: 14-24, 35-12, 14-15, 17-16.

Diferenţa de scor este una prea drastică după după cele întâmplate pe parchetul „Sepsi Arena”. Cel puțin în debutul disputei cu campioana ultimelor ediții ale LBNF, echipa arădeană a dat senzaţia că poate spera la câştigarea trofeului, dar inexactitatea la aruncări în momentele cheie ale jocului, a spulberat visele „galben-albastrelor”.

Dar, pe de altă parte, am asistat și la o finală în care trioul de arbitri şi-a făcut simţită prezenţa mai mult decât era necesar. Iar formația dezavantajată, ați ghicit, a fost cea oaspete. Chiar am consemnat o situaţie mai puţin întâlnită la acest nivel, alarmantă, în acelaşi timp, în care gazdele au primit nu mai puţin de 27 de libere (?!), faţă de doar 2 (două!!) ale FCC Baschet Arad. Atât președintele Marcel Urban, cât și antrenorul Manuel Rodriguez au protestat vehement, dar s-au ales doar cu penalitatea faultului tehnic..

Chiar dacă FCC-ul a început mai bine întâlnirea și a încheiat primul sfert în avantaj, 24-14, a urmat un sfert doi slab. Totul și pe fondul deciziilor aiuristice ale „fluierașilor” Alexandra Stan, Amalia Marchis şi Tiberiu Serbulea și, implicit, a tensiunii creată în teren și pe marginea sa. Astfel, Sfântu Gheorghe a trecut în avantaj după 10 minute aproape perfecte. După 49-36 la pauza mare, Aradul a reușit să echilibreze duelul în partea secundă, însă nu a putut să recupereze ecartul de puncte până la finalul meciului.

FCC Baschet Arad a bifat a doua finală pierdută în Cupa României, după cea din 2007, când fusese învinsă de rivala din Târgoviște. “Galben-albastrele au cucerit în două rânduri trofeul, în 2011 și 2014.

Formaţii şi marcatoare:

Arad: Robinson 23 puncte, Karakasevic 14, Ardelean 9, Hadzovic 9, Webb 6, Pop 2, Bartok 2, Akathiotou 2, Mercea, Fodor, Neagu şi Ciotir.

Sf. Gheorghe: Mandache 24 puncte, Vucetic 14, Tobin 11, Givens 10, Topuzovic 6, Demeter 5, Pasic 5, Părău 3, Orban 2, Catinean, Nagy şi Kovacs.

Foto: Andreea Vlase