x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet Arad

S-a fixat data pentru începerea noului sezon! Formatul Ligii Naţioanale s-a schimbat

16.06.2020

Federația Română de Baschet a trimis o adresă către toate cluburile din Liga Națională de baschet feminin cu privire la sezonul competițional 2020/2021. La fel ca şi la masculin, federalii abandonează sistemul cu grupe valorice, revenindu-se la un sezon regulat clasic, cu meciuri tur-retur şi apoi sistem playoff/playout. Sferturile de finală, semifinalele și finala se vor disputa în sistemul cel mai bun din cinci meciuri, iar finala mică, turneul 5-8, respectiv playout-ul se vor disputa în sistemul cel mai bun din trei meciuri.

În Cupa României se vor disputa două tururi, urmate de un turneu Final 4. Primele două clasate din LNBF în momentul în care sezonul 2019/2020 a fost înghețat, adică Sepsi şi CSM Satu Mare, vor juca direct din turul doi. În consecinţă, FCC Baschet Arad, a treia clasată, va intra în Cupă direct din turul inaugural. Noul sezon va începe în data de 3 octombrie și se va termina pe 15 mai 2021, în varianta în care vor exista 14 echipe înscrise în competiție.

În schimb, Cupa României va începe pe 7/14 octombrie și se va termina cu un Final 4 care va avea loc pe 27/28 februarie. Se doreşte reînființarea Ligii 1 de baschet feminin, iar competițiile de streetball nu vor mai fi obligatorii. Tot la nivel opţional este şi Liga de vară, competiţie ce ar urma să se desfăşoare în perioada august – septembrie.

Pe toată durata unei partide din Liga Națională trebuie să fie pe parchet două jucătoare românce, din care cel puțin una va fi eligibilă pentru categoria Under 23. O modificare importantă este mărirea numărului de jucătoare non europene la trei. Aşadar, FCC Baschet Arad îşi cunoaşte calendarul competiţional, iar în curând ar trebui să dea start pregătirii.