x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet Arad

Punct final de stagiune și în sportul cu mingea la coș

19.05.2020

Fedrația Română de Baschet a anulat sezonul competițional 2019/2019 în Liga Națională de Baschet (masculin și feminin) și Liga I. Hotărârea a venit astăzi, după ce Consiliul Director a constat imposibilitatea reluării competițiilor întrerupte la începutul lunii martie ca urmare a pandemiei de coronavirus.

În continuare, s-a decis menținerea ierarhiilor din clasamentele înregistrate la data de 8 martie, momentul suspendării sezonului, fără a se decerna titlul de campioană.

În Liga Națională de Baschet Feminin, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe era lider autoritar, cu 13 victorii și o singură înfrângere. CSM Satu Mare și FCC Baschet Arad completau podiumului. Elevele lui Manuel Rodriguez se pregăteau să joace în primul tur al play-offului cu Universitatea Cluj, ținta fiind calificarea în „careul de ași”, acolo unde deja ajunseseră formațiile din Covasna și Satu Mare. Atâta timp cât titlul de campioană nu se va acorda în acest sezon, e greu de crezut că FC Baschet Arad mai poate avea pretenții la medaliile de bronz.

România se alătură unei liste lungi de țări care au anulat sezonul baschetbalistic, printre care Italia, Turcia sau Franța.