x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC UAV Arad

Proiectul Academiei de Baschet Arad crește!

18.01.2023

Avem plăcerea să vă anunțăm un nou parteneriat pentru viitorul baschetului arădean. Proiectul Academiei de Baschet Arad crește datorită alăturării cluburilor private BC Best Arad și CS Victoria Arad, prin profesorii Zsiga Bobroczky și Ramona Rusu, care vin alături de Clubul Sportiv Baschet Arad și Clubul Sportiv Universitatea Arad. 

Ne bucurăm că am reușit să atragem alături de noi două cluburi cu vechime în sectorul juvenil al baschetului arădean. Prin acest parteneriat dorim să ne unim forțele și să dezvoltăm sănătos copiii de la mai multe categorii de vârstă, începând cu baby baschet și minibaschet.

Ținta finală este formarea cât mai multor jucători arădeni care să câștige noi titluri pentru Arad și să reprezinte România în viitor la loturile naționale.

Zsiga Bobroczky, președinte BC Best Arad : "Parteneriatul a venit relativ normal, firesc. Era normal ca la un moment dat cluburile care au cât de cât vechime în Arad și lucrează pe partea de juniori, să se unească, să se implice cât mai activ în progresul copiilor. Considerăm că e un pas benefic și implicarea noastră este totală. Am pornit cu speranța de a crește tinere generații, de copii dornici de mișcare."

Ramona Rusu, antrenor CS Victoria Arad: "Consider că este foarte benefic ca toate cluburile din Arad să colaboreze. Ne dorim să-i aducem pe copii la un nivel cât mai înalt și consider că dacă formăm împreună o echipă, vom reuși. Ar fi excelent să scoatem cât mai multe vârfuri, și de ce nu, să ajungă cât mai mulți copii și în echipele naționale."

Marcel Urban, președinte FCC UAV Arad: "Este o colaborare pe care ne-am dorit-o de mai multă vreme. Ne-am dorit ca și din partea lor să fie o implicare și să întregim familia baschetului arădean pentru că toți, împreună, devenim mai puternici. Noi nu suntem concurenți, suntem în relații foarte bune și ne dorim să conlucrăm. Să punem umărul la descoperirea de noi talente, mai ales că ei au și o experiență de câtiva ani în spate. Sunt convins că ne vor ajuta în susținerea acestei academii să devină și mai puternică și să reprezentăm, cu toții, culorile Aradului la nivel juvenil."