x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC UAV Arad

Primul nume pentru noul sezon!

27.07.2022

FCC UAV Arad începe astăzi campania de anunțare a jucătoarelor pentru sezonul intern 2022-2023 din baschetul feminin românesc, dar și pentru prezența europeană din grupele FIBA EuroCup. Primul nume nou  este cel al americancei Trinity Baptiste.

Sportiva în vârstă de 24 de ani evoluează pe poziția a 4-a și măsoară 183cm, iar sezonul trecut a jucat în Rusia pentru Samara, într-un campionat care a dat mai mereu în ultimul deceniu, campioana în Euroliga feminină. Acolo a avut o medie de 11.1 puncte per meci, 6.2 recuperări și un procentaj de 88:1% la libere. În cupele europene, Samara a jucat în EWBL, iar noua sportivă a Aradului a fost a 3-a marcatoare a competiției cu 17.8 puncte pe partidă, fiind aleasă și în echipa sezonului.

Baptiste și-a început cariera universitară la Northwest Florida State College. Ea a apărut în 31 de jocuri și a înregistrat o medie de 13 puncte pe meci cu un procentaj de 61% la aruncărule de două puncte. De asemenea, a avut o medie de 8,3 recuperări. În vara anului trecut a venit cel mai important moment al carierei sportivei, fiind selecționată de Indiana Fever pentru draftul celui mai puternic campionat din lume, WNBA.

Bun venit la Arad, Trinity Baptiste!