x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet Arad

Prestaţie bună a arădencelor în ultimul meci al turneului de calificare din Cupă

04.11.2020

FCC Baschet Arad a încheiat Grupa B a Cupei României, ediţia 2020-2021, cu o victorie clară împotriva formaţiei Olimpia CSU Braşov. 85-49 scor final, iar formația arădeană și-a asigurat locul doi.

Chiar dacă înaintea partidei, calculele hârtiei preconizau un duel echilibrat, realitatea din teren a fost cu totul alta. Arădencele au dominat meciul disputat în Arena de Baschet din Bucureşti de la un capăt la celălalt. Sportivele pregătite de Bogdan Bulj şi-au făcut treaba bine atât pe partea ofensivă, cât şi în defensivă.

Un joc colectiv bun unde nu s-a remarcat în mod special o jucătoare, drept dovadă că cinci dintre ele au reuşit să atingă borna de 10 puncte înscrise. Absolut în toate capitolele, arădencele au stat mult mai bine: 65% la aruncările de două puncte în comparaţie cu doar 42% pentru adversare, 90% la libere versus 66%. Şi în duelul de sub panou, “galben-albastrele” au fost net superioare la recuperări, unde jucătoarele noastre au prins mingea în 46 de rânduri, în timp ce borna braşovencele s-a oprit la 31.

Conform regulamentului, faza finală a Cupei României se va desfășura în format de Final Four, în care se califică echipele clasate pe primul loc din fiecare grupă de calificare (Clujul în cazul grupei „arădene”) + o echipă clasată pe locul doi în grupe, stabilită prin tragere la sorți (lucky team) + echipa calificată direct, campioana și deținătoarea trofeului Sepsi Sic Sfântu Gheorghe. Astfel, arădencele speră să aibă mai mult noroc decât Agronomia București (locul II în grupa de la Satu Mare) la tragerea la sorți.

FCC Baschet Arad – Olimpia CSU Braşov 85-49. Pe sferturi: 27-11, 19-10, 23-11 şi 16.17.

Marcatoare:

Arad: Hadzovic 15 puncte, Beadle 13, Karakasevic 13, Fodor 12, Akathiotou 10, Armanu 8, Mîrne-Nagy 7, Lipovan 5 şi Ardelean 2.

Braşov: Dickey 15 puncte, Ciciovan 8, Frincu 6, Dumitru 6, Pesovic 4, Crăciun 4, Corsa 2 şi David 2.