x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet Arad

PREMIERĂ la Arad! Noul sistem video al FRB va fi inaugurat în El Clasico

08.01.2020

Iubitorii baschetului din România vor asista, sâmbătă seară, la prima transmisiune automatizată, în direct, a unui meci din Liga Naţională. Oficialii Federaţiei Române de Baschet au optat ca Sala Sporturilor “Victoria” să găzduiască această premieră pentru ţara noastră.

Derby-ul clasic dintre FCC Baschet Arad şi CSM Târgovişte (sâmbătă, de la ora 18:30) dn cadrul etapei inaugurale a fazei a doua a campionatului va putea fi urmărit pe platforma FRB TV, dar şi pe site-ul oficial al echipei arădene, baschetarad.ro

Pe parcursul ultimelor luni, toate echipele angrenate în Liga Națională de baschet au fost vizitate de o echipă de specialiști care a instalat în fiecare sală acest sistem. KeeMotion este un sistem modern ce presupune detectare automată a mișcărilor jucătorilor în timpul meciului, producând imagini profesionale de calitate prin simpla apăsare a unui buton. Echipele îl vor putea folosi şi în propriul interes pentru scouting.

În curând, această tehnologie va fi utilizată de Federația Română de Baschet ca IRS (instant replay system), adică arbitraj video la meciurile din competițiile interne. Cu alte cuvinte, arbitrii din Liga Națională vor avea posibilitatea să analizeze pe reluările oferite de KeeMotion, situațiile ce nu pot fi apreciate cu ochiul liber.