x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet Arad

Pentru a 4-a oară în istorie, Aradul s-a calificat în finala Cupei României!

15.02.2020

Baschetbalistele de la FCC Baschet Arad s-au calificat, sâmbătă seară, pentru a patra oară în finala Cupei României.

Scorul semifinalei cu ACS KSE Târgu Secuiesc a fost 76-59, dar arădencele nici nu au forțat prea tare. În finala de duminică (ora 19:30), “galben-albastrele” se vor duela cu Sepsi Sf. Gheorghe. Gazda turneului final a depășit suta în semifinala cu Agronomia București: 109-41.

În Sepsi Arena, elevele lui Manuel Rodriguez au făcut un joc bun, în care a excelat ofensiva în primele trei sferturi. Patru arădence au fost în double-digits, cu americanca Webb, principala marcatoare (21 de puncte). Cu toate că a avut parte de susţinerea din tribună a publicului gazdă, adversara FCC-ului nu a putut emite pretenţii, fiind depăsită clar la toate capitolele. Diferența s-a făcut în sfertul trei, (scor 23-8), celelalte fiind unele echilibrate (23-18, 22-21 și 8-12).

“Am început jocul destul de nervos, făcând multe greșeli ușoare. În prima prima parte nu am ştiut să menținem nivelul de efort la un nivel ridicat. În sfertul trei, echipa a arată de ce suntem capabili, dar ultimele 10 minute ne-am relaxat din nou. Mâine trebuie să îmbunătățim aceste fluctuaţii, deoarece 26 de mingi pierdute sunt multe,” au fost cuvintele antrenorului principal de la FCC, Manuel Rodriguez.

2007, 2011 şi 2014 sunt anii în care Aradul a mai ajuns în finala competiţiei KO. Pe ultimele două a reuşit să le şi câştige. Mâine seară, FCC-ul va juca un nou meci cu trofeul pe masă, chiar cu gazda turneului.

“Sper că am scăpat de acest stres după jocul de astăzi şi mâine ne vom bucura că vom juca finala. Totuși, munca echipei a fost bună, nicio jucătoare nu a jucat mai mult de 22 de minute. Doar două formaţii pot juca finala cupei și suntem una dintre ele. Dacă mâine vrem să avem şanse de a câştiga, trebuie să fim mai constanți în efortul defensiv,” a concluzionat ibericul de pe banca Aradului.

Finala Cupei României dintre FCC Baschet Arad şi Sepsi SIC Sf. Gheorghe se va juca duminică, de la ora 19:30. Partida ce are loc în judeţul Covasna va putea fi urmărită în direct pe baschetarad.ro

Formaţii şi marcatoare:

Arad: Webb 21 puncte, Ardelean 16, Robinson 12, Hadzovic 12, Akathiotou 5, Karakasevic 4, Mercea 4, Fodor 2, Pop, Neag şi Ciotir.

Târgu Secuiesc: Mobley 23 puncte, Vega 15, Danalache 9, Debreczi 7, Miklos 3, Tuchilus 2, Lenart, Kozman, Bitai, Ardelean şi Domokos.

Foto: Andreea Vlase