x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet Arad

Mult mai bine: Phoenix Constanţa – FCC Baschet Arad 51-77

03.11.2020

A doua zi de la turneul de calificare pentru Final Four-ul Cupei României a adus şi prima victorie pentru FCC Baschet Arad. “Galben-albastrele” au trecut cu 77-51 de Phoenix CSU Simona Halep Constanţa.

După un joc mai puţin inspirat în partida de ieri, arădencele s-au revanşat în faţa suporterilor şi au avut o prestaţie mult mai bună, în special în ofensivă. FCC-ul nu a mai repetat sincopa din sfertul cu numărul trei din jocul cu U Cluj şi au tranşat partida în favoarea lor.

Primele 10 minute ale partidei desfăşurate în Arena de Baschet din Capitală au fost marcate de ratări și mingi pierdute ușor, lucruri ce au contribuit la numărul mic de puncte marcate de către cele două combatante. Următoarele sferturi au fost controlate, în mare parte, de formaţia pregătită de sârbul Bogdan Bulj. Jocul bun sub panou făcut de americanca Angela Beadle (principala marcatoare a partidei cu 20 de puncte) a făcut ca diferenţa de pe tabelă să fie una constantă de plus 10 puncte pe durata întâlnirii.

Finalul jocului a adus şi cea mai mare diferenţă de puncte înregistrată în cele 40 de minute de joc, după ce constănţencele au reuşit contra-performanţa de a nu mai marca niciun punct în ultimele 4 minute ale disputei. O victorie pe deplin meritată pentru FCC Baschet Arad, prima în noul sezon baschetbalistic din România.

Mâine, de la ora 15:00, arădencele vor întâlni Olimpia CSU Braşov, în încercarea de a obţine calificarea la turneul final al Cupei României, ediţia 2020-2021. Partida va fi LIVE VIDEO pe site-ul clubului nostru.

Phoenix CSU Simona Halep Constanţa – FCC Baschet Arad 51-77. Pe sferturi: 6-13, 20-27, 19-17 şi 6-20.

Marcatoare:

Constanţa: Mcdonald 18 puncte, Stewart 9, Beldian 7, Fota 5, Vati 4, Nagy 3, Foto 3 şi Mititelu 2.

Arad: Beadle 20 puncte, Fodor 15, Hadzovic 11, Armanu 9, Karakasevic 8, Mîrne-Nagy 6, Ardelean 5 şi Akathiotou 3.