x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC UAV Arad

Miroslav Popov, noul antrenor al "galben-albastrelor!"

04.05.2023

Pentru sezonul competițional 2023-2024, FCC Baschet UAV Arad îl va avea pe banca tehnică pe sârbul Miroslav Popov.

Noul antrenor principal al echipei noastre a fost selecționerul echipei naționale de baschet feminin a României în perioada 2015-2017 și a antrenat-o pe CSU Alba Iulia vreme de mai mulți ani, alături de care a cucerit Liga Europei Centrale în două rânduri (2014, 2016). 

"Primul lucru la care mă gândesc când aleg o echipă este tradiția, cu rezultate bune an de an, ceea ce înseamnă că oamenii cunosc baschet, fanii sunt o mare parte din club, știu și ei baschet și susțin clubul, așa că este mai ușor să lucrezi, dar cu răspunderea totală, decât să alegi o echipă anonimă. Întotdeauna am așteptări mari, în mod normal, depinzând de calitatea echipei pe care o ai și ce obiective are clubul la final.

Sunt foarte încântat să lucrez la un club ca FCC Baschet UAV Arad și să îi ofer întreaga mea experiență și cunoștințele mele, dar și cu oamenii care au condus acest club în toți acești ani și au obținut rezultate bune.

Despre fanii de baschet din Arad pot să spun doar lucruri frumoase, cât sunt de buni și oferă o susținere foarte mare clubului și jucătoarelor. Mi-i amintesc de când echipa mea a jucat la Arad, au fost un suport fantastic, sunt cei mai buni din România după părerea mea," au fost primele cuvintele ale lui Miroslav Popov după semnarea contractului cu FCC UAV Arad.

În vârtă de 65 de ani, tehnnicianul sârb a pregătit în cariera sa, la nivel de echipe de club, pe Hemofarm (Serbia), Lions Vršac (Serbia), Mercede Basket Alghero (Italia), Leotar Trebinje (Bosnia&Herțegovina), CSU Alba Iulia și Phoenix Constanța (România) și Tianjin Ronggang (China).

De asemenea, Miroslav Popov a fost, intre 1999 si 2005, antrenorul principal al nationalei feminine a Serbiei, cu care a reusit o clasare pe locul 5 la Eurobasket Women 2001, un loc 8 la Eurobasket Women 2003, dar si o clasare pe locul 10 la Campionatul Mondial de baschet feminin din 2002.