x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC UAV Arad

Marcel Urban, analiză după turneul final al Cupei României

01.03.2023

FCC UAV Arad a cedat în finala Cupei României cu 63-109 (19-40, 11-26, 18-26, 15-17)  împotriva celor de la Sepsi SIC Sf. Gheorghe. Echipa noastră au avut o zi slabă la aruncările de la distanță în timp ce covăsnencelor le-a ieşit tot.

Președintele clubului nostru, Marcel Urban, a făcut o analiză după acest eveniment.

Dacă facem o analiză, după acest turneu final al Cupei României:

“Echipa noastră a jucat și a eliminat Rapid București, o echipă puternică a campionatului, în turul unu. În primul meci de la Final 8 am jucat cu Târgu Secuiesc, o echipă incomodă, cu jucătoare bune, care ne-a întrebuințat destul de mult. Al doilea meci l-am jucat cu Agronomia București, iarăși o echipă mică, din punct de vedere al staturii, dar agresivă pe teren, care ne-a  consumat energia destul de mult. Am depus un efort destul de mare ca să ajungem în finală. S-a și văzut la debutul semifinalei că nu am început foarte bine.

Iar în finală am întâlnit o echipă foarte puternică, care a jucat în calificări în cea mai înaltă competiție intercluburi a Europei, mă refer la Euroligă. A avut un parcurs destul de bun în EuroCup Women, competiția în care am participat și noi. Vreau să scot în evidență că ei au un lot de 14, 15 jucătoare, iar noi avem un lot restrâns, fără să pun accent pe valoarea individuală a jucătoarelor și diferențele dintre ele, între cele două echipe.

E foarte simplu să stăm și să venim cu părerea de ce așa si nu invers, pentru că spectatorii la televizor au văzut doar două echipe, una îmbrăcată în galben și una în verde. Iar în pretențiile unora credeau că sunt de valoare sensibil egală. Nu este așa. Mai mult decât atât, ele au prins o zi extraordinar de bună, iar noi am prins un moment extraordinar de slab. În condițiile în care ele schimbau jucătoare pe bandă rulantă, pentru că au buget ca să-și asigure acest lucru, cu jucătoare de valoare sensibil egală. Noi, chiar avem echipă bună, din punctul meu de vedere, chiar foarte bună, dar doar pentru locul 2 la acest turneu final.

Asta nu înseamnă că cedăm, lupta continuă în Liga Națională, ca și în sezonul trecut. Eu țin să-mi felicit echipa pentru parcursul până în această finală, cu o singură rezervă, nu și pentru jocul din finală. Să obții locul 2 la Cupa României, în condițiile în care au participat 12 echipe, este minunat. Ne dorim să se întâmple acest lucru și în Liga Națională, să ajungem în finală. De-a lungul timpului și istoriei noastre nu prea am avut sorți de izbândă în Cupa României.

Absolut normal, îmi doream, eram extraordinar de încrezător înaintea finalei că putem da lovitura. Dar în condițiile în care am jucat și pe terenul lor, cu presiunea publicului, cu toți factorii din jurul acestui turneu final, toate șicanele la care am fost supuși pe care nu o să le menționez din partea organizatorilor, consider că am ieșit cu fruntea sus. Diferența este foarte mare, dar n-o să-mi împușc soldații, cum se spune. O să-i protejez și investesc în continuare încredere în aceste fete care, împreună cu antrenorul, sunt convins că și-au dat seama de jocul modest pe care l-au făcut. Dar credeți-mă că și-au dorit foarte mult să se întâmple opusul, adică sa facă un meci mare.

Fac un apel către toți cei care iubesc această echipă să continue să le încurajeze, cum au și făcut-o. Și le mulțumesc pentru că am primit, ca și oficial al clubului, felicitări pentru locul 2 și din partea sponsorilor, și din partea autorităților locale, și din partea majorității suporterilor, care, într-adevăr, cu inima deschisă, își dau seama de diferența bugetelor, condițiilor, cât și a altor factori care sunt între cluburile noastre în momentul de față.

Laura Vaida

Laura Vaida avea probleme medicale mai vechi, agravându-se după primul meci disputat la turneul final, cu Târgu Secuiesc. Nu a putut să continue în următoarele meciuri. Ea, din păcate, chiar astăzi, de ziua ei, a fost operată la genunchi la clinica din Târgu Mureș, de către doctorul Melinte.

Jucătoare de 40 de ani?

Cred că dacă spun ceva despre acest aspect o să zică lumea că sunt subiectiv cu jucătoarele noastre. I-aș invita să studieze statistica ei, iar acolo vor găsi răspunsul și să vadă ce a făcut această jucătoare pentru clubul nostru și în special cum a jucat în acest campionat, cât și în Cupa României. Să nu uităm că ea a venit după o lună și jumătate de stat cu mâna în ghips. Am ajuns in finală la acest turneu după 3 meciuri în 3 zile, ceea ce este foarte solicitant. Cu acest lucru pot să închid acest subiect și cine este obiectiv își dă seama de efortul depus de întreaga echipă. De minutele jucate, de drumul parcurs, de presiunea și uzura meciurilor din cupele europene, Cupa României și Liga Națională. Noi, bazându-ne pe un lot restrâns de jucătoare, în condițiile în care majoritatea meciurilor noastre au fost la scoruri destul de strânse, nu la diferențe mari.