x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Laura Vaida face pasul spre FCC UAV Arad!

24.01.2022

Laura Erika Vaida şi FCC Baschet UAV Arad au ajuns la o înţelegere pentru sezonul 2021-2022. Sportiva se va alătura astăzi lotului pregătit de Jose Araujo.

La doar 20 de ani, Vaida are un fizic impunător (1.93m) şi poate evolua atât pe poziţia 5, cât şi 4. Aceasta a fost cea mai eficientă baschetbalistă din România la ultimele turnee finale de junioare. În vara anului trecut, noua jucătoare a Aradului a fost a doua recuperatoare a turneului U20 Women′s European Challengers cu o medie de 13.8 recuperări. A înregistrat cea mai bună performanță individuală din întreaga competiție în victoria României obţinută în fața Luxemburgului, scor 73-59. Titularizată la poziția 5, Laura Vaida a strâns 21 de puncte, 26 de recuperări (11 ofensive), 3 pase decisive, 2 capace şi o intercepție.

În 2018, la debutul oficial pe prima scenă a baschetului feminin românesc, pivotul a fost printre revelațiile ediției respective din Liga Naţională. În maioul celor de la CSM Târgoviște, Vaida a fost cea mai bună recuperatoare a echipei cu o medie de 7.5 recuperări. A încheiat sezonul cu nu mai puţin de 8 double-double-uri, fapt pentru care a obţinut un contract peste Ocean în West Coast Conference din NCAA, pentru Loyola Marymount University.

Spre finalul anului trecut, Laura Vaida a revenit în România şi a jucat în trei partide pentru Agronomia Bucureşti înainte să semneze cu echipa noastră. A continuat şi acolo evoluţiile bune, cea mai reprezentativă fiind în duelul cu vicecampioana din Satu Mare. În 32 de minute petrecute pe parchet, aceasta a strâns 15 puncte, 9 recuperări şi un procentaj de 83% la libere.

Bun venit la Arad, Laura!