x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Joc baschet pentru tine! "Galben-albastrele" luptă pentru reabilitarea unei săli de sport din judeţul Arad

24.11.2021

Federația Română de Baschet va organiza la București, în „Arena de Baschet” din București, pe 28 noiembrie 2021, Cupa României de baschet 3×3 la feminin, ediția 2021.

Sloganul acestei ediții a Cupei României va fi „Joc baschet pentru tine!”, premii totale de 10.000 de euro. Federația Română de Baschet, împreună cu partenerul Sport Arena Streetball, au lansat invitația către toate echipele de a identifica un caz social printre membrii comunității locale, iar evoluția echipei în competiție să fie dedicată – simbolic – acestui caz. Premiantele (locul 1-6) vor dona premiul în bani oferit de Federația Română de Baschet și partenerii evenimentului către cazul social prezentat.

Clubul FCC Baschet UAV Arad a ales să susţină şi să lupte la acest turneu de Cupa României pentru cazul din satul Nadăş, judeţul Arad. Împreună cu Cetatea Voluntarilor şi cu alţi susţinători ai proiectului, ne dorim să contribuim la reabilitarea în totalitate a sălii de sport din zona respectivă. Este şi singura locaţie disponibilă pentru copiii din cele opt sate aparţinătoare comunei Tauţ, o sală de clasă cu echipamente de peste 60 de ani vechime.

Echipa noastră va alinia o echipă formată din Adela Mercea, Veatriki Akathiotou, Teodora Manea şi Alexandra Ghiţă. Prin aceste turnee organizate de Federaţia de Baschet, România strânge primele puncte în lupta de calificare la Jocurile Olimice de la Paris 2024.