x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC UAV Arad

Începe lupta! Arădencele joacă joi seara primul meci al semifinalei!

06.04.2022

Liga Naţională de Baschet Feminin a ajuns în penultima fază a competiţiei. Cele mai bune patru formaţii din România se vor duela pentru accederea în marea finală a sezonului 2021-2022.

FCC Baschet UAV Arad, ocupanta locului 3 la finalul sezonului regular, va întâlni CSM Satu Mare în semifinala campionatului. Adversara echipei noastre a terminat prima parte pe treapta a 2-a, poziţie care îi conferă avantajul terenului propriu într-un eventual meci decisiv. Seria se va juca după sistemul “cel mai bun din cinci jocuri,” cu primele două la Satu Mare (joi şi vineri, ambele de la ora 19 şi în direct pe FRB TV \ Youtube). În a doua semifinală se vor duela Sepsi Sf. Gheorghe şi Phoenix Constanţa.

Contrar aşteptărilor, cele două rivale au avut misiuni diferite în prima fază a play-off-ului. Daca “galben-albastrele” au trecut fără probleme de Sirius Târgu Mureş (2-0 la general), formaţia din nord-vestul ţării  s-a chinuit să ducă seria din sferturi în decisiv, riscând chiar eliminarea. A pierdut surprinzător acasă cu KSE Târgu Secuiesc, în primul meci din sferturi, 65-71 și apoi a câştigat însă dramatic în deplasare, cu 67-65, ca sâmbătă, pe teren propriu, să se impună cu 88-67.

Va fi a patra semifinală de campionat între Satu Mare și Arad şi al 5-lea meci direct din actualul sezon. Americanca Sparkle Taylor este de departe principala armă din angrenajul pregătit de ibericul Miguel Lopez. Cu o medie de 25.2 puncte per meci, sportiva este a doua marcatoare a Ligii Naţionale, dar şi cea mai bună recuperatoare a echipei (7.4 per partidă). O altă jucătoare importantă pentru adversara Aradului este bosniaca Miljana Dzombeta, cu o medie de 8.2 assisturi per meci. De altfel, aceasta se alaturi lui Marta Fodor şi Dora Ardelean pe lista sportivelor care au evoluat de-a lungul timpului pentru echipa noastră.