x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Începe Final 4-ul Cupei României! FCC Arad, favorită la calificarea în ultimul act

14.02.2020

Deținătoarea en-titre a bronzului național se află în faţa unui weekend foarte important, jucând pentru primul trofeu al sezonului 2019-2020. FCC Baschet Arad dispută turneul final al Cupei României, programat în „Sepsi Arena”, din Sfântu Gheorghe, cu echipa gazdă, campioana ultimilor ani din baschetul feminin românesc.

Este a şaptea semifinală pe care o vor juca „galben-albastrele” în decursul ultimilor zece ani. De-a lungul istoriei, arădencele au reuşit să se impună în această competiţia KO în două rânduri: 2011 şi 2014, iar ultima semifinală jucată în Cupa României a fost în 2018, în faţa formaţiei din Satu Mare.

Trei dintre componentele actualului lot arădean au câștigat Cupa României până acum. Adela Mercea are în palmares ambele cupe ale formației arădene, din 2011 și 2014. Adrienne Webb câștiga trofeul în 2018, alături de Sepsi. Marta Fodor a făcut parte din echipa lui CSM Târgoviște care câștiga trofeul în 2017.

KSE Târgu Secuiesc, adversar abordabil în penultimul act

Karakasevic şi colegele sale au fost norocoase la tragerea la sorţi, evitând în acest an o semifinală cu Sepsi, astfel că în penultimul act vor da peste KSE Târgu Secuiesc. Covăsnencele au trecut la limită de Phoenix Știința Constanța în primul tur, 116-115. În sferturi, acesteau au eliminat Universitatea Cluj-Napoca, cu 131-120 la general. Arădencele au câștigat ambele dueluri din campionat cu ACS KSE Târgu Secuiesc, 77-55 și 86-44.

Spre o finală Sepsi – FCC

Semifinala dintre Arad şi Târgu Secuiesc se va disputa sâmbătă, 15 februarie, de la ora 16:30. A doua semifinală le opune pe Sepsi Sfântu Gheorghe şi Agronomia Bucureşti, meci programat tot sâmbătă, de la ora 19. Marea finală, în care Aradul speră să fie prezent, va avea loc a doua zi, duminică, 16 februarie, cu începere de la ora 19:30.

Meciurile disputate de echipa noastră la acest turneu final vor putea fi urmărite în direct pe site-ul clubului, baschetarad.ro, în colaborare cu FRB TV.