x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

În grupa D din FIBA EuroCup!

15.07.2022

FCC UAV Arad  și-a aflat adversarele din grupele EuroCup Women, după tragerea la sorți ce a avut loc astăzi, la Munchen. „Galben-albastrele” vor face parte din grupa D, alături de VBW Arka Gdynia, Orman Genclik și câștigătoarea dintre KS Basket 25 Bydgoszcz și Omilos Antisfairisis Chanion, din calificările pentru Conferința 1 din EuroCup.

Așadar, vicecampioana en-titre a României revine în grupele EuroCup după 12 ani, fază de care a trecut de fiecare dată în perioada 2007-2010. La tragerea la sorți desfășurată în Germania, arădencele au „pescuit” din urna 1 VBW Arka Gdynia, locul 3 în ultima ediție a campionatului Poloniei. Gdynia a jucat finala Euroligii în anii 2002 și 2004  sub alt nume, iar în ultimele trei sezoane a jucat în grupele Euroligii. În EuroCup a jucat ultima dată în sezonul 2017-2018, oprindu-se în primul tur al fazei eliminatorii.

Apoi, din urna a doua, a ieșit Orman Genclik.  Turcoaicele Au jucat semifinalele campionatului intern în precedentul sezon, iar în EuroCup a ajuns în turul doi de play-off în ultima ediție, în timp ce în 2020 s-a oprit în optimi.

Elevele lui Bogdan Bulj își vor afla și ultima adversară în toamnă, calificările fiind programate în 6 și 13 octombrie. Câștigătoarea dintre KS Basket 25 Bydgoszcz (locul 6 din campionatul Poloniei) și Omilos Antisfairisis Chanion (locul 3 din campionatul Greciei, urcând în play-off de pe locul 6).

Cu mențiunea că faza grupelor începe pe 27 octombrie prezentăm componența celorlalte grupe din Conferința 1 din EuroCup:

Grupa A

Panathinaikos AC

Locul 3 din calificările din Euroligă, dintre Sepsi-SIC Sf. Gheorghe/Olympiakos/Steaua Roșie Belgrad

Ludovika-FCSM Csata/Ramat Hasharon

AZS UMCS Lublin


Grupa B

Beroe Stara Zagora

Locul 2 DVTK Miskolc/Elizur Ramla/Botas Spor

Hatay BB Spor/Dafni Agiou Dimitriou

NKA Universitas PEAC


Grupa C

Piestanske Cajky

Galatasaray

AC Eleftheria Moschatou/Slavia Banska Bystrica

InvestInTheWest Enea Gorzow


Grupa E

Bursa BSB

Locul 2 Sepsi-SIC Sf. Gheorghe/Olympiakos/Steaua Roșie Belgrad

Elitzur Holon/Esperides Kallitheas Athens

Nesibe Aydin


Grupa F

Maccabi Bnot Ashdod

Locul 3 DVTK Miskolc/Elizur Ramla/Botas Spor

Kibirkstis

Uni Györ