x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet Arad

FCC Baschet Arad s-a calificat în semifinalele Cupei României!

15.01.2020

Echipa de baschet feminin a Aradului a câştigat meciul din returul sferturilor Cupei României cu Olimpia CSU Braşov, scor 78-60, şi s-a calificat în penultimul act al competiţiei. Este a 7-a semifinală pe care o vor juca “galben-albastrele” în decursul ultimilor 10 ani.

Cu avantajul celor şase puncte luat după meciul tur, jucătoarele lui Manuel Rodriguez au avut liniştea necesară pentru o nouă prestaţie bună în actual sezon. Oaspetele au condus pe tabelă doar în primele două minute ale partidei, apoi, arădencele nu au avut nicio emoţie în a se impune. Încă de la pauza mare, soarta calificării era tranşată (scor 49-37). Americanca Adrienne Webb a avut din nou o prestaţie remarcabilă şi un procentaj al aruncărilor aproape perfect (25 de puncte, 6 recuperări şi 4 assisturi). Sfertul cu numărul 3 a fost şi singurul pe care FCC-ul nu a reuşit să-l câştige, într-un duel în care diferenţa de pe tabelă putea să fie mult mai mare.

“Începem să jucăm tot mai bine. A revenit din nou lângă noi Hadzovic, plus transferul lui Robinson, şi încet, încet, o să fie şi mai bine. O să luăm în serios fiecare meci, aşa cum am făcut-o până acum şi s-a văzut asta. Avem o echipă foarte bună atât în teren, cât şi în afară. Ne ajutăm mult între noi şi asta e foarte important. Suntem pregătite pentru duelul cu Satu Mare, mergem acolo cu capul sus, am încredere în echipa mea,”au fost cuvintele ciprioatei Veatriki Akathiotou, după finalul jocului.

144-120 a fost scorul la general la capătul dublei dintre FCC Baschet Arad şi Olimpia Braşov din cadrul sferturilor de finală ale competiţiei KO. Sepsi Sf. Gheorghe, KSE Târgu Secuiesc şi Agronomia Bucureşti sunt celelalte echipe calificate în Final Four. De-a lungul istoriei, arădencele au reuşit să se impună în această competiţiei în două rânduri: 2011 şi 2014. Ultima semifinală jucată în Cupa României a fost în 2018, în faţa formaţiei din Satu Mare.

FCC Baschet Arad – Olimpia Braşov 78-60. Pe sferturi: 24-18, 25-19, 15-16, 14-7.

Marcatoare:

Arad – Webb 25 de puncte, Karakasevic 16, Robinson 9, Fodor 9, Akathiotou 5, Hadzovic 5, Ardelean 4, Pop 3 şi Ciotir 2.

Braşov – Beadle 20 puncte, Armanu 14, Williams 12, Pesovic 6, Filip 5, Nikolina Zubac 2 şi Dragana Zubac 1

Foto: Andreea Vlase