x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet Arad

FCC a câștigat fără emoții la Târgu Mureș, la debutul în Liga Naţională pentru Lipovan!

05.12.2019

FCC Baschet Arad a obţinut o victorie la scor, în prima deplasare din returul Grupei de Vest a Ligii Naţionale de Baschet Feminin.“Galben-albastrele” au avut, în Ardeal, un debut perfect de meci, iar după primele trei minute, tabela arată 11-0.

Acestea s-au distanțat constant, singurul sfert echilibrat fiind al treilea. Arădencele au încheiat meciul de la Târgu Mureş cu o diferenţă de 42 de lungimi, scor 80-38. A fost a treia victorie consecutivă pentru echipa noastră, iar spaniolul Rodriguez are un bilanţ perfect de la instalarea pe banca tehnică.

Debut în Liga Naţională pentru Lipovan!

La acest duel s-a consemnat şi debutul pentru junioara Rebecca Lipovan la FCC Baschet Arad şi, practic, primul ei joc oficial pe prima şcenă a baschetului feminin românesc. Conducătorul de joc al naţionalei de baschet feminin a României sub 18 ani a jucat în meciul cu Târgu Mureş timp de aproape 17 minute. Sportiva care va evolua şi pentru CSS Bega Timișoara (în campionatul U 18 - dublă legitimare), a strâns două puncte în această deplasare, acumulând şi trei intercepţii, o pasă decisivă, dar şi o recuperare.

Originară din Timişoara, Lipovan a promovat cu SCM în prima ligă, în sezonul 2018-2019, iar anul acesta a jucat pentru România la Campionatul Mondial de baschet feminin 3x3, rezervat categoriei de vârstă sub 18 ani. Îi urăm bun venit şi la cât mai multe succese cu echipa noastră!

Urmează Cupa României

După acest rezultat, arădencele ajung la 12 puncte în clasamentul Ligii Naţioanale, cu un bilanț de 5 victorii și 2 înfrângeri. BC Sirius Târgu Mureş - FCC Baschet Arad s-a încheiat 38-80, pe sferturi: 8-22, 5-18, 19-22, 6-18. Jefimija Karakasevic a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, plus 8 recuperări. Pentru trupa pregătită de Manuel Rodriguez şi Cristian Bondor au mai înscris: Akathiotou 14 puncte, Webb 13, Mercea 12 puncte, Ardelean 8 puncte, Ciotir 6, Pop 4 puncte și Lipovan 2 puncte.

În etapa următoare, arădencele joacă în 17 decembrie, acasă, cu CSU Rookies Oradea. Înainte de partida cu ultima clasată, “galben-albastrele” au prima manșă din turul doi al Cupei Românie. Confruntarea se va disputa în 12 decembrie, la Brașov.

FOTO: Viography