x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Eșec în primul meci

20.04.2022

FCC Baschet UAV Arad nu a reuşit să furnizeze surpriza în primul meci al finalei Ligii Naţionale, disputat în această seară. Plecată din postura de outsideră, formaţia de pe Mureş a început timid partida din Sepsi Arena, nu pe atât de plină pe cât se aşteptau cei din Sfântu Gheorghe. Covăsnencele nu au făcut concesii în ultimele cinci ediții de campionat și arădencele au simțit pe pielea lor și azi, în primul meci al finalei în care au ajuns după 8 ani.

Echipa din Arad nu s-a aflat niciun moment în avans pe tabelă, ci doar la egalitate: 2-2, în primul minut de joc. În primul sfert, pentru „galben-albastre” au marcat doar trei jucătoare, Keys, Vaida și Hadzovic, în timp ce gazdele au adus pe lista marcatoarelor cinci baschetbaliste. Jones a fost, însă, arma numărul unu mai ales la aruncările de la distanță, reușind nu mai puțin de trei în primele 10 minute. Pivotul Fraser și-a intrat și el în mână, iar gazdele au făcut două sferturi în oglindă, cu câte 24 de puncte marcate și un avantaj decisiv încă de la pauză: 48-27.

Aradul nu avea cum să reziste în faţa unei Sepsi călite în astfel de meciuri cu miză, chiar şi la nivel european. Practic, “galben-albastrele” nu au fost în mână prea bună la aruncări, iar dintre pivoţi a ieşit la rampă doar cehoaica Vitulova, mult prea puţin pentru a emite pretenţii la o victorie. 

 Cu o bancă ceva mai lungă şi jucătoare aflate în mână bună, campioana “en-titre” nu a mai forţat prea mult pe final, meciul inaugural al finalei încheindu-se cu un scor cumva onorabil pentru FCC UAV, 76-61 (24-10, 24-17, 11-22, 17-12).

Mâine seară, de la ora 19, e programat tot in Sepsi Arena meciul doi al finalei Ligii Naționale.

Formaţii:

Sepsi SIC: Fraser 19, Jones 15 (4×3), Raber 13, Podar 8 (1×3), Wallace 7 (1×3), Pašić 5 (1×3), Ghizilă 3 (1×3),  Pop 3 (1×3), Cătinean 3 (1×3), Croitoru, Nemes. Antrenor: Zoran Mikes.

FCC UAV Arad: Keys 17 (3×3), Vitulova 15 (3×3), Hadzovic 14 (2×3), Sutherland 6, Vaida 4, Akathiotou 2, Manea 2, Fleşer 1, Ghiţă, Mîrne-Nagy. Antrenor: Bogdan Bulj.