x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Eşec în prima manşă a Cupei României. Returul cu Târgovişte se joacă săptămâna viitoare, la Arad

16.10.2019

FCC Baschet Arad nu a putut reveni din Cetatea Chindiei cu o victorie, la primul meci din Cupa României, ediţia 2019-2020. Galben-albastrele au cedat cu 53-60, în prima manşă a dublei cu Târgovişte din turul inaugural.

Echipa noastră a avut o evoluţie mai puţin scontată în fieful marii rivale. Gazdele de la CSM au început aproape perfect duelul cu un run de 17-2 după primele 7 minute de joc. Atacul a suferit pe tot parcursul jocului pentru trupa arădeană, dar chiar şi aşa, elevele lui Deja Mudresa s-au apropiat la 3 lungimi la începutul sfertului patru. Dâmbovițencele au fost mai inspirate la finalizare şi a păstrat distanţa faţă de FCC.

CSM Târgovişte a avut mai puține aruncări față de oaspete, dar un procentaj cu 10 unități mai bun, 38% (19 din 50) față de 28% (19 din 66). Rezervele noastre au marcat mai multe puncte (20) faţă de cele ale gazdelor (5).

Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei cu 17 puncte pentru Arad. De la echipa din oraşul de pe Mureş au mai înscris: Akathiotou 9 puncte, Karakasevic 7 puncte (13 recuperări), Neagu 6 puncte, Fodor 5, Pop 5 și Webb 4 puncte.

Cele mai bune marcatoare de la CSM Târgoviște au marcat câte 13 puncte, Alina Chivu și Ancuța Stoenescu (3x3). Pentru învingătoare au mai înscris: Irimia 12 puncte (6 recuperări), Toma 9 puncte (11 recuperări), Petrof 8 puncte și Tănase 5 puncte.

Returul întâlnirii dintre cele două mari rivale va fi peste o săptămână, la Arad, în Sala Sporturilor Victoria. Până atunci, FCC va întâlni sâmbătă, în deplasare, pe CSM Oradea. Disputa va începe de la ora 18.