x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC UAV Arad

Ecart de 51 de puncte la primul meci din Liga Naţională!

03.10.2021

După calificarea fără emoţii în următorul tur al Cupei, FCC Baschet UAV Arad a debutat duminică în noul sezon al Ligii Naţionale cu un succes clar. Elevele conduse de Jose Araujo au arătat bine şi s-au impus cu 96-45 în faţa celor de la Olimpia CSU Braşov.

Prima etapă din noul campionat s-a disputat integral la Sala Sporturilor din Târgu Mureș în acest an. Astfel, echipa noastră nu a jucat acasă, deși a figurat ca gazdă. A evoluat în echipamentul roz, pentru campania umanitară susținută la prima etapă, de prevenire a cancerului la sân în rândul femeilor.

Arădencele şi baschetbalistele din oraşul de sub Tâmpa au reeditat finala mică a ediţiei recent încheiate din baschetul feminin românesc, un ultimul act care a stat sub semnul echilibrului. Doar că de atunci, lucrurile s-au schimbat radical în favoarea “galben-albastrele,” care au dominat categoric întâlnirea de astăzi. 33-11 după primul sfert, mai apoi 52-22 la pauza mare, cifre care nu au lăsat loc de interpretări. Un apetit ofensiv excelent pentru Arad, în care nu mai puţin de 4 sportive au marcat peste 15 puncte. De altfel, au punctat pe tabelă toate jucătoarele intrate pe parchet. Americanca Lewis nu a evoluat.

Arădencele au câștigat a 10-a întâlnire directă din ultimele 11 confruntări cu brașovencele. În lotul formației lui Dan Calancea a jucat și Ecaterina Armanu, care în sezonul trecut a evoluat pentru FCC UAV.

FCC Baschet UAV Arad – Olimpia Braşov 95-45. Pe sferturi: 33-11, 19-12, 19-11, 25-11.

Marcatoare Arad: Keys 20 puncte, Vitulova 18, Akathiotou 16, Ghiță 15, Hadzovic 8, Vați 7, Manea 6, Mîrne-Nagy 4 și Rotariu 2.

Marcatoare Braşov: Armanu 19 puncte, Suerez 14, Frincu 5, David 5 şi Ciciovan 2.