x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

După succesul din Capitală, Aradul încheie etapa pe primul loc!

09.10.2021

Trupa pregătită de Jose Araujo are un început de sezon foarte bun. După succesul clar din etapa trecută (96-45 cu Braşovul), a venit o nouă victorie la plus 40 de puncte (86-46 cu Rapid).

„Galben-albastrele” au condus în permanență, iar diferența putea fi mult mai mare. Echipa noastră are victorii pe linie până acum: două în primul tur din Cupă, cu KSE Târgu Secuiesc şi cele două din campionat, cu Olimpia Braşov şi Rapid.

Andreona Keys a fost coșghetera partidei, cu 28 de puncte, pe lista marcatoarelor mai apărând pentru FCC Baschet UAV Arad: Vitulova 13, Akathiotou 12, Hadzovic 10, Mîrne Nagy 10, Manea 8 și Ghiță 5 puncte. Au mai jucat Vați, Rotariu și Ciorban. La Rapid s-a remarcat veterana Flori Stănici (Diaconu), cu 24 de puncte, restul colegelor sale venind mult în spate cu: 8 puncte – G. Vlad, 7 – C. Dinu, 5 – V. Călin și doar două – Grigore.

După succesul din Capitală, arădencele termină etapa cu numărul doi din Liga Naţională de Baschet Feminin pe prima poziţie (Vezi aici clasamentul). În derby-ul rundei, CSM Satu Mare a trecut clar de campioana din Sf. Gheorghe (78-56), în practic o reeditare a finalei din sezonul trecut.

Rezultatele etapei a 2-a din LNBF:

CSM Satu Mare – Sepsi Sf. Gheorghe 78-56

KSE Târgu Secuiesc – CSM Alexandria 57-52

Triumf Botoşani – CSM Târgovişte 44-71

Phoenix Constanţa – Agronomia Bucureşti 52-54.

Săptămâna viitoare, pentru FCC Baschet UAV Arad urmează o partidă pe teren propriu cu BC Sirius Târgu Mureș.