x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Dumnezeu să te odihnească, Imre Davidhazy!

10.02.2020

Sportul arădean a pierdut în această seară unul dintre cei mai valoroși antrenori, șlefuitor de talente, din sportul cu mingea la coș. FCC Baschet Arad îşi exprimă regretul şi profunda tristeţe pentru trecerea în nefiinţă a profesorului Davidhazy Imre Istvan. Conducerea formaţiei noastre transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Davidhazy Imre Istvan, fost profesor de educație fizică și sport cu specializarea: antrenor de baschet, este născut la data de 17.05.1945 la Budapesta și fost elev al Liceului nr. 3 din Arad, actualul Colegiu Csiky Gergely. În perioada 1969- 2012 este antrenor la SC Sportiva Arad și șef de catedră baschet, perioadă în care a participat la nenumărate turnee cu echipele de fete și băieți, fiind de 4 ori campion național.

În 1992 a devenit antrenor al echipei naționale a României de baschet feminin, alături de Dinescu și Moraru, iar din 1999 până în 2000 antrenor al echipei naționale de juniori a României.  În cariera sa a fost “principal” pe banca echipei ICIM Arad, dar şi la masculin, la West Petrom Arad.

Pe parcursul carierei de antrenor, domnul Davidhazy Imre Istvan a crescut și a promovat o serie de jucători și jucătoare care au jucat la echipele naționale, ca Mihai Sinevici, Karoly Szabo, Milenco Manzat, Bianca Drăguş Urban, Monika Brosovszky Boriga, Ciupe și Nițulescu. A avut rezultate internaționale marcante cu echipele din Arad.

În 2019, antrenorul emerit, Imre Davidhazy, a primit Titlul de Excelență în domeniul „Sport” din partea municipalității, pentru merite deosebite și pentru contribuția deosebită a acestuia la dezvoltarea municipiului Arad.