x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Derby la Satu Mare pentru „galben-albastre!"

11.03.2022

Sâmbătă, de la ora 18, Liga Naţională programează restanţa din derby-ul CSM Satu Mare – FCC Baschet UAV Arad. Meciul din cadrul etapei a 20-a a, programat iniţial acum o lună, în februarie, a fost amânat datorită unor cazuri de COVID-19 în lotul sătmărencelor.

În partida tur, “galben-albastrele” au obţinut o victorie frumoasă, pe teren propriu, în faţa celor din Satu Mare cu scorul de 75-64, dar CSM-ul şi-a luat revanşa în sferturile de finală din Cupa României, cu două victorii la limită, 71-64 într-un meci tur disputat la Timişoara, fiindcă în Polivalenta arădeană ploua şi 76-75 în Sătmar. Meciul de sâmbătă va avea însă poate cea mai importantă miză de până acum, pentru că învingătoarea va lua o opţiune aproape decisivă pentru ocuparea locului 2 la finalul sezonului regulat, cel ce asigură avantajul terenului propriu într-o eventuală semifinală directă!

De la sfârşitul anului 2008 până în prezent s-au disputant 60 de jocuri între Satu Mare şi Arad, numărul victoriilor ajungâng la egalitate între cele două rivale. Echipa noastră e pe locul trei într-un clasament la nivelul punctelor înscrise pe meci (medie de 72.8) și a doua apărare (57.7 puncte primite), în timp ce sătmărencele au al doilea atac (85,9 puncte marcate pe partidă) și a treia medie de puncte primite (59,9).

Clasamentul Ligii Naţionale înaintea acestui duel arată astfel: 1. FCC Baschet UAV Arad – 36 de puncte (19 meciuri), 2. Sepsi Sfântu Gheorghe 35 puncte (18 meciuri), 3. CSM Satu Mare 33 puncte (17 meciuri).