x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet Arad

Derby de podium în Liga Naţională între Arad şi Satu Mare!

21.02.2020

FCC Baschet Arad se întoarce la treabă pentru duelurile din Liga Naţională. După finala pierdută din Cupă, trupa pregătită de Manuel Rodriguez are parte de cel mai important meci al actualului sezon regulat din baschetul feminin românesc. La Arad se joacă duelul decisiv pentru locul doi, sâmbătă seară, de la ora 18.

Lupta e o „afacere” în doi între formaţia arădeană şi CSM Satu Mare. O poziţie secundă care este extrem de importantă în condiţiile în care regulamentul actualei ediţii de campionat prevede ca primele două clasate la finalul Grupei A valorice să acceadă direct în semifinale. Pe lângă atuul de a nu mai trebui să joace în primul tur de play-off, „galben-albastrele” ar putea beneficia şi de avantajul terenul propriu într-o eventuală şi preconizată semifinală de campionat exact cu adversara de sâmbătă seară.

Cele două formaţii se află la egalitate de puncte în clasament înaintea acestui derby, cu menţiunea că formaţia sătmăreană are un meci mai puţin jucat. Prima condiție ca FCC să poată termina pe locul 2 este să câștige duelul cu CSM-ul la minim 9 puncte (în tur s-a terminat 59-51 pentru Satu Mare). Dacă vor reuși, „galben-albastrele” vor avea avantajul rezultatului direct în caz de egalitate la final. Până se va trage linie, trupa din Nord-Vestul României ar trebui să piardă cu un meci mai mult pentru ca arădencele să termine pe doi.

28-23 în favoarea Aradului este bilanţul confruntărilor directe dintre cele două echipe din 2008 până în prezent. Ultimul meci disputat în Sala Sporturilor “Victoria” s-a încheiat cu victoria la limită a echipei din oraşul de pe Mureş, scor 59-57. Sunt semnale că susținătorii fideli ai „galben-albastrelor” vor primi ajutor pentru meciul de sâmbătă seara de la galeria echipei de fotbal UTA.

De menționat ar mai fi că primii 500 de spectatori care vor ajunge la Sala Sporturilor „Victoria” sâmbătă seara vor primi din partea clubului im poster-calendar şi un calendar de buzunar pe anul 2020!