x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC UAV Arad

Bun venit, Nikki Greene!

05.01.2023

FCC UAV Arad a obținat semnătura unei jucătoare ce a evoluat în cel mai puternic campionat din lume, WNBA. Este vorba despre americanca Sheniqua „Nikki” Greene, sportivă ce are 32 de ani și măsoară 1,93 metri.

Noul pivot al trupei antrenate de sârbul Bogdan Bulj a jucat ultima dată în Noua Zeelandă, la Whai, unde a jucat contra lui Trinity Baptiste. În 2013, aceasta a îmbrăcat maioul celor de la Phoenix Mercury în campionatul de peste Ocean. De asemenea, are în palmares titlul în Polonia și câştigarea ligii a doua din Franța.

Primele cuvinte după semnarea contractului cu echipa noastră: „Agentul meu a propus contractul și după câteva conversații între ea și președinte, am vorbit puțin și cu Trinity despre club, atunci am luat decizia. Sunt puțin familiarizată cu clubul, are o istorie importantă, a câștigat campionatul, este competitiv, la asta mă aștept și eu”, a spus Greene.

Despre stilul său de joc: „Recuperări, alergat, jucătoare defensivă, marcatoare, stop-șuturi. Când suntem sub presiune pot să trec mingea și să o pasez, pick-and-roll-uri. Am jucat în Coreea de Sud, Polonia câțiva ani, Israel și Franța câte doi ani, Noua Zeelandă și Australia. Sunt familiarizată cu campionatul românesc deoarece cunosc jucătoare care au evoluat în România, unele dintre ele au avut succes la finalul sezonului”, a adăugat americanca.

Mult succes, Greene!