x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC UAV Arad

Bun venit, Martyna Pyka!

03.01.2023

Începutul lui 2023 aduce o veste bună pentru suporterii arădeni. Conducerea clubului a reușit să obțină semnătura baschetbalistei Martyna Pyka, prima poloneză ce va evolua în campionatul românesc.

Noua extremă a FCC UAV are 27 de ani, măsoară 1,77m și vine de la Bydgoszcz, fosta adversară a echipei noastre în actuala ediție de FIBA EuroCup Women. A fost chiar principala marcatoare în jocul direct din Sala Polivalentă a orașului nostru cu 17 puncte în cele 32 de minute jucate. 

Martyna Pyka a oferit câteva cuvinte după semnarea contractului cu echipa noastră: "Am văzut această echipă în meciul din EuroCup, am văzut fanii. Atmosfera de aici a fost uimitoare, așa că a trebuit să semnez aici. A fost uluitor și am vrut să simt atmosfera de aici. Sunt o jucătoare foarte competitivă, sunt o luptătoare, aceasta este partea mea puternică. Totdeauna dau totul pe teren, asta sunt eu în câteva cuvinte."

Baschetbalista poloneză va fi la prima experiență externă din carieră după ce a evoluat la mai multe formații din prima ligă a tării de origine. Aceasta s-a integrat deja în angrenajul echipei pregătite de Bogdan Bulj și a efectuat în această dimineață primul antrenament alături de "galben-albastre."

Mult succes, Pyka!