x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Aradul câştigă cu Sf. Gheorghe şi finala se joacă!

26.04.2022

Dacă în singurul meci al semifinalei de la Arad cu Satu Mare s-a mai zărit câte un loc liber în Polivalenta din orașul nostru, în partida cu numărul trei al duelului pentru trofeu cu Sepsi Sfântu Gheorghe nu puteai arunca acul. Aproximativ 1400 de susținători ai „galben-albastrelor” au creat o atmosferă de zile mari, cei aproximativ 50 de fani sosiți din Secuime auzindu-se doar în rarele momente de liniște ale „vulcanului” arădean. După 76-61 și 84-68 în „Sepsi Arena” pentru formația ce domină autoritar baschetul feminin românesc de 5 ani de zile, „studentele” de pe Mureș erau obligate să câștige în această seară pentru a rămâne în joc. Și au reușit după o a doua repriză a doua mai bună decât adversarele sale, dar mai ales datorită unui public minunat. 67-61 ( (20-16, 11-18, 19-14, 17-13) fost scorul la care s-au impus arădencele și mâine, de la ora 19, tot la Sala Sporturilor Victoria vor încerca să împingă finala în meciul cu numărul 5.

Antrenorul campioanei a solicitat primul time-out

Încă odată, Bogdan Bulj a optat în primul „5” pentru Hadzovic, Akathiotou, Keys, Vitulova și Vaida, iar startul a fost bun pentru gazde. Acestea au dominat lupta sub panou, Akathiotou a reușit și prima „triplă” și au provocat primul time-out al confruntării din partea lui Zoran Mikes la scorul de 14-9, în minutul 5. La scorul de 18-14 au urmat trei minute de secetă în ambele tabere, cu destule aruncări greșite în special de după linia de 6,75 metri. Diferența de puncte s-a păstrat la finele primului sfert: 20-16.

Sepsi a ratat mai puțin și lua avantaj la pauză

A doua repriză mică a început tot cu FCC Baschet UAV Arad la comandă, căpitanul Hadzovic izbutând și ea prima „triplă” pentru 25-18, însă imediat a punctat tot de la distanță și Podar. Ca și în prima parte, procentajul de puncte a fost scăzut de ambele părți, doar că oaspetele au avut un mic plus și au preluat conducerea, 26-25, în minutul 16. Fetele sârbului Bulj au continuat să rateze din toate pozițiile, dându-le moral campioanelor, care au intrat cu mingea în coș în două-trei rânduri și s-au dus la 32-27. Arădencele s-au apropiat la un singur punct înainte de pauză, au avut ultimul atac pozițional, dar s-au grăbit, l-au irosit și Pop a scris concluzia primei părți: 31-34!

„Galben-albastrele” au refuzat să „moară”

Sfertul trei a început cu două puncte ale ceahoaicei Vitulova, dar Raber a răspuns imediat. Ca și în precedentul sfert, tot „alb-verzile” au fost mai eficiente și asta pentru că jucătoarele echipei gazdă au fost, evident, marcate de miza partidei. A fost nevoie de aportul celei mai experimentate jucătoare din lot, Mîrne-Nagy, pentru semnalul revenirii, completat de Vitulova, Keys și Sutherland: 50-45, cu 30 de secunde înainte finalul sfertului trei. Doar că gazdele au gestionat foarte rău aceste secunde  și au încasat 3 puncte anunțau un sfert patru incendiar, ce pornea de la 50-48!

Purtate de public spre primul succes stagional cu Sepsi

Aportul publicului avea să fie decisiv în ultima repriză mică. Încurajate frenetic din tribune, „galben-albastrele” au fost ceva mai eficiente, americanca Sutherland fiind imbatabilă în „căciula” adversă. 58-52 a fost scorul cu 6 minute înainte de final. Mingea s-a lipit și de israelianca Raber sub celălalt coș și situația rămânea pe muchie de cuțin în minutul 37: 59-56. După time-outul solicitat de tehnicianul gazdelor, Keys s-a întors pe parchet cu două puncte pentru formația sa, dar Sepsi a replicat și mai bine, cu 3 puncte pe mâna lui Ghizilă și alte două pe cea a lui Jones: 61-61. Vaida a recuperat defensiv, Keys ofensiv, iar Vitulova a înscris de 3 puncte, iar Aradul mergea la 4 puncte, 65-61 (Andreona Keys mai reușind o „liberă”). Scorul s-a păstrat până cu 36 de secunde înainte de final, iar Aradul a fost impecabilă la recuperări sub propriul panou și chiar și-a securizat primul succes al finalei contra lui Sepsi, prin alte două puncte ale americancei Keys: 67-61! Sursa: Sportarad.ro

Formaţii și marcatoare:

Arad: Keys 18 (1×3), Vitulova 15 (1×3), Hadzovic 13 (2×3), Sutherland 6, Akathiotou 5 (1×3), Vaida 5, Ghiţă 3, Mîrne-Nagy 2, Fleşer,Manea . Antrenor: Bogdan Bulj.

Sepsi: Raber 15,  Fraser 12 (1×3), Wallace 9 (1×3), Jones 8, Podar 7 (1×3), Pasic 5 (2×3), Ghizilă 3 (1×3), Pop 2. Antrenor: Zoran Mikes.