x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Arădencele administrează vicecampioanei României prima înfrângere a sezonului!

30.11.2019

FCC Baschet Arad a obţinut o victorie preţioasă în faţa liderului grupei de Vest a Ligii Naţionale de Baschet Feminin. Arădencele i-au admnistrat formaţiei din Satu Mare prima înfrângere stagională, după 5 succese consecutive.  

Cu un nou antrenor pe bancă, “galben-albastrele” au arătat o cu totul altă față după înfrângerea cu U Cluj şi s-au impus cu 59-57. Staff-ul tehnic al Aradului nu s-a putut baza pe căpitanul Hadzovic (accidentată), dar şi pe Fodor (a evoluat doar 7 minute, resimţindu-se după un duel mai tare cu o adversară). Un succes mai clar decăt o arată scorul, dacă e să ne luăm după prestaţia jucătoarelor pregătite de spaniolul Manuel Rodriguez în primele trei sferturi ale duelului. La intrarea în ultima pauză dintre sferturi, tabela Sălii Sporturilor “Victoria” arată un neverosimil 54-39 pentru gazde. Duetul Web – Akathiotou a fost de neoprit sub coşul advers la, poate, cel mai bun joc al acestui debut de sezon pentru FCC Baschet Arad, dacă ne raportăm la adversarul întâlnit.

Vicecampioana României nu a cedat prea uşor disputa şi a avut o revenire importantă în sfertul cu numărul patru.  Cu 41 de secunde înainte de ultimul fluier,  sătmărencele s-au apropiat la doar un punct diferenţă (!) şi finalul a fost de infarct pentru suporterii arădeni. Cu doar cinci puncte marcate în ultima parte, arădencele au fost aproape să piardă din mână victoria. Totuşi, cipriota Akathiotou a transformat una dintre libere şi a pus capăt jocului cu un succes al FCC Baschet Arad, scor 59-57.

A fost a 4-a victorie din Liga Naţională pentru “galben-albastrele”, care rămân, deocamdată, pe poziţia a treia în clasament, la egalitate de puncte cu U Cluj-Napoca. Un succes ce poate conta enorm în perspectiva fazei a doua a campionatului, acolo unde se vor intra cu punctele acumulate cu echipele calificate în grupa principală.

FCC Baschet Arad – CSM Satu Mare 59-57. Pe sferturi: 12-8, 16-13, 26-18, 5-18.

Marcatoare Arad: Webb 25 de puncte, Akathiotou 21, Karakasevic 6, Fodor 5 şi Ardelean 2.

Marcatoare Satu Mare: Mosby 22, Olah 14, Hutanu 9, Podar 5, Miljkovic 5 şi Pop 2.