x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet Arad

Arad – Târgovişte, al 60-lea duel din ultimii 15 ani!

10.01.2020

Sâmbătă seară începe „balul” în partea a doua sezonului 2019-2020 din Liga Naţională de Baschet Feminin. FCC Baschet Arad nu mai are voie să facă vreun pas greşit dacă vrea să ocupe o poziţie în top 3 înaintea startului de play-off, cu atât mai mult cu cât debutează în fața propriilor susținători.

Galben-albastrele” şi marea rivală din Târgovişte îşi dispută un nou episod din „Clasicul” baschetului românesc. Formaţia dâmboviţeană soseşte la Arad de pe poziţia a 4-a în grupa valorică A, o treaptă mai jos decât arădencele. „Duelul” a stârnit de fiecare dată orgolii, pasiune, dar şi spectacol. Al 60-lea meci din ultimii 15 ani se anunţă unul interesant, în condiţiile în care ambele adversare îşi doresc să debuteze cu dreptul în faza a doua a campionatului.

Din punct de vedere statistic, lupta rămâne la fel de pasionantă. La fel ca în orice „clasic”, pe lângă înfruntarea din teren şi din tribune, statistica joacă şi ea un rol aparte. Aşadar, meciul cifrelor se desfăşoară înainte de fiecare duel. În actualul sezon, FCC-ul are o medie de 72.2 puncte marcate pe teren propriu, în timp ce dâmboviţencele au strâns 67.7 per meci, în deplasare. Adrienne Webb, respectiv Alina Chivu sunt principalele marcatoare din tabăra celor două rivale. Arădencele vin după o serie de 7 victorii consecutive, în timp ce CSM-ul a legat două succese. Patru jucătoare au evoluat de-a lungul timpului atât pentru Arad, cât şi pentru Târgovişte: Marta Fodor, Diana Moraru, Ancuţa Stoenescu şi Larisa Toma.

Partida dintre FCC Baschet Arad şi CSM Târgovişte e programată sâmbătă, de la ora 18:30. Vlad Potra, Tudor Crisan şi Lorand Bukuresti vor împărţi dreptatea în teren, în timp ce comisar de joc din partea FRB a fost delegat Viorel Constantinescu. Pentru cei care nu pot ajunge la Sala Sporturilor “Victoria,” duel va putea fi urmărit în direct, în format video, pe site-ul oficial al clubului, baschetarad.ro