x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Americanca Shereen Sutherland întăreşte lotul FCC UAV-ului!

13.01.2022

FCC Baschet UAV Arad a reuşit să obţină semnătura jucătoarei Shereen Sutherland. Americanca în vârstă de 27 de ani a evoluat sezonul acesta în Turcia, la Tarsus Belediyesi, dar şi în Germania, la Eigner Angels Noerdlingen, iar acum a venit în România pentru a pune umărul la evoluţia “galben-albastrelor” în a doua parte a campionatului.

Noua sportivă a trupei antrenate de Jose Araujo ce măsoară 188cm a avut câteva evoluţii importante în liga turcă. Cea mai bună prestaţie pe parchet a fost în duelul cu Urla Bld, atunci când Sutherland a contribuit decisiv la victoria la limită a echipei sale (73-72), totalizând nu mai puţin de 29 de puncte şi 15 recuperări.

Jucătoarea de forţă, de 1,88 metri a mai jucat de-a lungul carierei profesioniste la Helios Basket Valais (Elveția), Uppsala Basket (Elveția), Club Basket Ifs (Franţa), dar şi în România, la Phoenix CSU Constanţa. În prima ligă din ţara noastră, americanca a avut medii pe meci de 10.3 puncte, 8.3 recuperări, cu un indice al eficienţei de 13.2 unităţi.

Sportiva ce evoluează pe poziţia a 4-a a absolvit în anul 2017 Colegiul Irvine Riverside din California, unde în sezonul 2016-2017 a avut medii statistice de 11.7 puncte și 6.6 recuperări în cele 31 de partide în care a fost prezentă pe teren.