x3
liga-europei-centrale
Cupa Europei Centrale
x9
campioana-romaniei
Campioana Romaniei
x2
cupa-romaniei
Cupa Romaniei
FCC Baschet UAV Arad

Akathiotou rămâne alături de noi!

07.02.2022

Veatriki Akathiotou și FCC Baschet UAV Arad au ajuns la un acord de a continua împreună! „Betty”, cum e alintată baschetbalista de cei apropiați, a semnat un nou contract valabil până în 2023.

Akathiotou este cea mai bună pasatoare a trupei pregătite de Jose Araujo și una dintre cele mai apreciate baschetbaliste de către fanii echipei. Fundașul de 1,71 metri s-a alăturat formației noastre în sezonul 2019-2020. Atunci a bifat 20 de meciuri în campionatul întrerupt de pandemie, cu medii de 9,2 puncte, 3,2 recuperări şi 3,5 pase decisive contribuind decisiv la victoriile cu Satu Mare. Aceasta a avut o contribuţie importantă şi în drumul spre finala Cupei României din 2020.

În actuala ediţie din Liga Naţională, jucătoarea de 26 de ani, care are cetățenie română și cipriotă este la cel mai bun sezon în maioul “galben-albastru” din punct de vedere al cifrelor. A oferit cele mai multe assisturi pentru colegele sale cu o medie de 5.35 pe meci, ce o propulsează pe poziţia a 3-a în clasamentul general al jucătoarelor din campionat, la această categorie. Akathiotou este şi a doua cea mai eficientă jucătoare a lui Jose Araujo după americanca Keys, cu un indice al eficienţei de 16.5 unităţi. De asemenea, numărul punctelor date a crescut faţă de primele două sezoane, contribuind cu o medie de 11.6 alături de un procentaj de 50.5% la aruncările de la semi-distanţă şi 41.1% din afara semicercului.

Fundașul a jucat pentru Apoel Nicosia, în campionatul Ciprului, până în 2014 și în sezonul 2018-2019, reușind primul quadruple-double în baschetul cipriot. Între cele două perioade a evoluat la Friends University, în Statele Unite. A jucat cu naționala de senioare a Ciprului la Campionatul European pentru țări mici în 2018.